Birgit Søbye


Birgit Søbye

Birgit startede på PerronTeatret i 1983. Hun fungerede den første sæson som sufflør i børneforestillingen „Orla Frøsnapper“ af Ole Lund Kirkegaard.

Derefter indtog hun selv de skrå brædder, som præsten i komedien „Den gamle dame besøger byen“.

Birgit har spillet rigtig mange forestillinger på PerronTeatret. Både komedier og dramatiske stykker. Hun har bl.a. medvirket i de to dramaer „En sælgers død“ og „For enden af regnbuen ligger der en døgnkiosk“.

Af komedier kan nævnes stykket „Privatliv“, hvor hun spillede rollen som „Amanda“ og sidste sæsons komedie „Gud hvor de løber“, hvor hun havde rollen som den noget emsige Miss Skillon, som ved en fejl bliver drukket fuld og fuldstændig ændrer karakter.

Birgit har også optrådt i en del revyer på teatret.

Allerede som ung var Birgit meget interesseret i teater, og interessen blev for alvor vakt, da hun var på højskole.

Udover at spille på PerronTeatret, har hun i 3 år fra 2003-2006 optrådt på Scandic i Silkeborg i Vinterrevyen, sammen med skuespilleren Jan Schou. Hun har også været meget aktiv i bestyrelsen på PerronTeatret, og var i en periode formand for teatret.

Birgit elsker alle genrer indenfor skuespil. Dog har revyerne en speciel plads i Birgits teater-hjerte. Udover revyerne er to af hendes favoritroller „Amanda“ i komedien „Privatliv“, samt hendes rolle som „Linda“ i dramaet „En sælgers død“.

Birgit udtaler desuden: „Jeg er på PerronTeatret, fordi jeg elsker at udfolde mig på scenen i forskellige roller. Jeg elsker sammenholdet på et hold, hvor vi både er unge og ældre“. Og hun tilføjer: „Det gør, at man holder sig levende og ung i sind og tanke“.

Til dagligt er Birgit folkeskolelærer. Fritiden bruger hun på PerronTeatret, venner og familie.